Boeken

Friday Five: Boeken die zich afspelen in het verleden

Het is tijd voor iets nieuws op mijn blog! Ik heb besloten mij aan te sluiten bij Friday Five. Een concept bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy, waarin elke vrijdag vijf boeken onder de aandacht worden gebracht met een bepaald thema. Deze keer zijn het boeken die zich afspelen in het verleden!

De vreemde schilder – Pieter Terpstra
Dit boek speelt zich af in 1883. Het boek gaat over Vincent van Gogh die zijn intrek neemt in een herberg in het Drentse Nieuw-Amsterdam. Dit boek is gebaseerd op feiten en historische gegevens. Ik heb dit boek een keer gekocht bij de kringloop, maar heb hem nog niet gelezen.

De Tweeling – Tessa de Loo
Natuurlijk moest ik er ook een boek over de Tweede Wereldoorlog tussen stoppen. Al moet ik bekennen dat ik ook dit boek nog niet gelezen heb. Wel heb ik de verfilming al meerdere keren gezien en dat was erg ontroerend. Ik pak dan ook een bak tissues zodra ik dit boek ga lezen!

Onder de huid – Alice Blanchard
Deze thriller speelt zich af in de jaren tachtig en eind jaren negentig. Het begint met een zaak, maar die wordt niet opgelost. 18 jaar later besluit rechercheur Rachel Storrow het dossier te heropenen en de zaak op te lossen. Van dit boek staat een recensie online, dus check die zeker even als je er meer over wil weten!

Hoe overleef ik het jaar 2000? – Francine Oomen
Bij het thema boeken die zich in het verleden afspelen, schoot dit boek mij als eerste te binnen. Natuurlijk heb ook ik de eeuwwisseling meegemaakt. Hoewel ik me er niet heel veel meer van kan herinneren, weet ik wel dat er heel veel paniekzaaiing was. Dit boek gaat over die beruchte eeuwwisseling.

Chatgevaar – Pieter Feller
Hoewel dit boek niet draait om een specifiek jaartal, speelt het zich als je het nu zou lezen wel af in het verleden. De chatbox waar gebruikt van wordt gemaakt, is die van TMF en die televisiezender bestaat natuurlijk inmiddels al jaren niet meer. Ondanks dat blijft dit wel een goed boek om te lezen. Want chatten is tegenwoordig nog steeds een fenomeen en kan nog steeds gevaarlijk zijn. Dit boek haakt daarop in. Lees ook zeker mijn recensie over dit boek!

Dit was mijn Friday Five voor deze week. Benieuwd naar de invulling van dit thema door andere bloggers? Neem dan bij hun ook even een kijkje!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , , ,

1 thought on “Friday Five: Boeken die zich afspelen in het verleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.