Fotografie, Persoonlijk

Druk bezig met fotoshoots

[impulse_trigger image=’https://www.floorflawless.com/wp-content/uploads/2018/03/IP_logo_animatie_90x90.gif’ custom=’true’ align=’right’ size=’small’]

Misschien heb je er iets van meegekregen, misschien ook niet, maar ik ben op dit moment weer druk met fotoshoots. Dit heeft voornamelijk te maken met het praktijkexamen van mijn opleiding waarvoor ik o.a meerdere fotografieopdrachten heb.

Struggles

Vorige week vrijdag haalde ik al mijn benodigdheden op. Dat was nog een heel gedoe, want de spullen waren erg zwaar. Eenmaal thuis bleek de set niet compleet en kon ik dus weer terug naar school om de ontbrekende dingen op te halen, oepsie! Uiteindelijk is het me toch nog gelukt om alles goed en wel thuis te krijgen, maar regelde gelijk vast vervoer voor de maandags om de spullen terug makkelijker terug te brengen naar school. Ja, geloof me, al die gear tillen was alles behalve licht! (De spierpijn was real de dag erna) Vervolgens laadde ik de batterijen van mijn camera’s op en leegde ik mijn sd-kaartjes.

Fotoshoots op locatie

De volgende dag was het tijd voor het uitvoeren van de eerste paar fotoshoots. Dit gebeurde op locatie, bij een gezin in De Lutte. Hier maakte ik een portret van de hoofdpersoon van mijn verhaal en maakte een reportage voor bij het verhaal. Dit wordt uiteindelijk gepubliceerd op de website en in het magazine van Surfkids. Naast het fotograferen moest ik ook een backstagevideo maken over mijn bezigheden. Dit is puur voor de docenten, om mijn werkwijze aan te kunnen tonen. Op dat soort momenten ben ik blij dat er micro sd-kaarten bestaan voor je telefoon, want als de batterij wel volledig leeg was gegaan had ik mijn telefoon nog als back-up.

De enige fotoshoot die nog rest, is die voor de opdracht vrij werk. Deze shoot ga ik uitvoeren op twee verschillende locaties. Ik heb gekozen voor een portretserie met alternatieve mensen en heb het voor elkaar gekregen om 5 modellen te regelen die allemaal een totaal andere stijl hebben. Ik hoop op deze manier de verschillen in subculturen op een mooie manier naar voren te kunnen brengen. Het viel me nog mee dat ik de modellen binnen een uur geregeld had en ook daarna kwamen nog veel reacties binnen van mensen die wel willen helpen.

Vaker fotograferen

Door al die overweldigende reacties van mensen die zich wel wilden laten fotograferen, ben ik erover na aan het denken of ik na mijn afstuderen misschien toch wel vaker fotoshoots wil gaan organiseren. Of dat ik op een andere manier bezig ga met fotografie. Zo vind ik sfeerverslagen maken en concertfotografie ook nog steeds tof en ik vind het jammer dat ik dat al een tijdje niet meer gedaan heb.

Voor nu is de focus op mijn stage en op mijn examen nog het belangrijkst. Over een 2 weken moet het examen af en ingeleverd zijn, dus dat is even druk en stressvol. Ik hoop maar dat het allemaal op tijd gaat lukken. Ik houd jullie op de hoogte!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

4 thoughts on “Druk bezig met fotoshoots

  1. Hè wat leuk! Bij een gezin in De Lutte! Waar woon je zelf als ik vragen mag? Ik woon in Tubbergen namelijk! Misschien leuk om een keer af te spreken als bloggers onder elkaar?

  2. Leuk dat je zo bezig bent met fotografie! Ik moet het ook echt weer eens oppakken (één voordeel mijn modellen lopen niet weg want dat is de natuur haha).
    Mocht je ooit nog eens een model nodig hebben met iets van alternatieve culturen (niet dat ik een model ben haha), ik zou best wel in cosplay willen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.