Lifestyle, Persoonlijk

Drankspelletjes gaan te ver

Drankspelletjes gaan te ver, dat is de laatste dagen wel te merken in het nieuws. Ineens was er het spel waarbij mensen een liter drank of iets dergelijks moeten atten en vervolgens de volgende mensen moesten ‘nomineren’. Eigenlijk een soort van tag zoals wij in bloggerland ook hebben (ook al gaat het in bloggerland vaak om vragen beantwoorden).

Doordat het mis is gegaan bij mensen is het natuurlijk volop in het nieuws. Ik mag blij zijn dat de mensen die ik ken, die er ook aan mee hebben gedaan, niks is overkomen! Sowieso vind ik alcohol spelletjes een beetje raar en overbodig.

alcohol-A840x630

Ik ben inmiddels bijna 20 maar nuttig nooit alcohol en dat heeft een paar redenen. Ten eerste vind ik het helemaal niet nodig, al helemaal niet om het gezelliger te maken. Zonder drank kan het toch ook gezellig zijn? Dat heb ik op mijn 16e verjaardag bewezen met een Amerikaanse party, iedereen moest van alles zelf meenemen, maar drank was niet toegestaan. We hebben uiteindelijk een hele gezellige avond gehad en de drankdrinkers misten het drank niet! Ik kan nog steeds lachen om de foto’s die tijdens dat feest gemaakt zijn. Hoewel iedereen nuchter was, werd er nog steeds gek gedaan en de foto’s laten zien hoe gezellig de avond was!

Ten tweede is het natuurlijk slecht voor de ontwikkeling van je hersenen, zeker als je nog jong bent. Nu wil dat niet zeggen dat ik slim ben, haha, maar ik wil mijn eigen lichaam er niet mee vervuilen. Daar komt bij dat ik emetofobie heb, een fobie voor overgeven en alles wat er bij hoort. Ook is mijn afweersysteem niet optimaal, dus weet ik niet of mijn lichaam het wel zou kunnen verdragen.

Als laatste kan ik zeggen dat alcoholisme in mijn directe omgeving heeft gespeeld. Die persoon is er nooit vanaf gekomen en is er helaas aan overleden. Veel wil ik hier verder niet over kwijt, maar uit respect voor de nabestaanden was het voor mij nog een extra reden om niet aan drank te beginnen. Ik red me prima met frisdrank!

Ik heb er in principe geen problemen mee als iemand af en toe een beetje drinkt. Zolang je maar weet wanneer je moet stoppen! Het feit dat sommige mensen hun eigen grenzen overschrijden en van die achterlijke spelletjes bedenken, geeft alcohol een slechte naam. Gelukkig houden vrienden vaak wel een beetje rekening met het feit dat ik zelf niet drink en dat ik emetofobie heb. Vaak wordt er dan afgesproken; na zoveel biertjes (of iets anders), stappen ze over op frisdrank.

Hoe sta jij tegenover alcohol?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeelding: Levensmiddelenkrant

Tagged

5 thoughts on “Drankspelletjes gaan te ver

  1. Helemaal met je eens!
    Ik heb drankspelletjes altijd maar dom gevonden, en nou drink ik zelf wel maar je hebt het gemerkt bij Bullet, het was niet veel en alleen omdat ik het lekker vind. Verder drink ik ook alleen bij concerten/festivals dus dat valt ook heel erg mee 😛

  2. Goed dat je hierover schrijft! Ik heb op feestjes eerder genoeg drank genuttigd voor de komende jaren 😉 Ben nu al een jaar niet uitgeweest doordat ik me er niet meer prettig voel (trauma) maar morge aaf ga ik het wel weer proberen! Wel zonder drank want ik drink nagenoeg nooit meer.

  3. Ik ben hier helemaal mee eens, wat een onzin die drankspelletjes. Ik snap sowieso niet dat iemand daar aan mee wilt doen! Ik ben zelf ook geen drinker, ik drink ooit een glaasje omdat ik het gewoon lekker vind, maar als je een paar glaasjes per jaar drinkt ben je geen drinker vind ik zelf haha! (: en ik heb ook als redenen dat ik het onzin vind dat drank meer gezelligheid brengt, mijn lichaam die ook niet zo goed is, ik mijn lichaam + hersens ook niet wil vervuilen en ik heb ook iemand in mijn familie die door drank is overleden, dus daarom besloot ik na het verhaal te horen dat drank heel veel kan verpesten!

  4. Ik vind alcohol ook echt helemaal niets. Een keer een glaasje kan ik wel hebben, maar dat is meestal ook maar 1x per half jaar en dan is het ok nog eens iets wat niet sterk is. Ik vind die dingen met sterke alcohol smaak dan ook echt vies!
    Drankspelletjes vind ik dan ook echt dom. Je zelf bezatten om maar “stoer” gevonden te worden, nahh, mij niet gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.