Lifestyle, Persoonlijk

Van dorps- tot stadsmens

Al mijn hele leven woon ik in een dorp. Ik ben dan ook niet anders gewend dan het leven in een dorp. Dat ik nu tijdelijk in een stad woon is natuurlijk een grote stap zou je denken; van dorps- tot stadsmens.

Eigenlijk valt het reuze mee. Ik ben veel in steden te vinden als het gaat om vrije tijd. Hierdoor ben ik al aardig gewend aan het stadse leven. De drukte in het gedeelte van Zaandam waar ik op dit moment tijdelijk woon valt best wel mee. De drukte op station Zaandam en Amsterdam Sloterdijk valt me niet eens meer op. Sterker nog, toen ik voor een paar dagen weer naar mijn ouders ging, was ik vergeten hoe rustig het is in ons dorp! Je kunt bijna altijd meteen de weg oversteken, zonder dat je hoeft te wachten voor voorbijgangers. En dat terwijl het een vrij groot dorp is.

Een ander verschil is dat mensen hier in de stad heel erg op zichzelf zijn. In het dorp ben ik gewend om voorbijgangers te begroeten, hier merk ik dat het totaal niet de gewoonte is en mensen gewoon doen alsof er niemand voorbij loopt. Dat vind ik erg jammer! Het scheelt dat ik wel een aantal vrienden in deze omgeving heb wonen met wie ik zo nu en dan af kan spreken. Dan is er tenminste nog iets over van het sociale contact.

Eigenlijk voel ik me niet echt een dorpsmeisje, maar ook geen stadsmeisje. Ik zit er gewoon een beetje tussen in. Ik vind beide wel wat hebben. Het enige waar ik mezelf niet zie wonen is aan een hele drukke straat, maar dat zien we wel als ik ooit echt mijn eigen stekkie heb!

Ben jij een dorpsmens of een stadsmens?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeelding: Never Be Silent

Tagged , ,

5 thoughts on “Van dorps- tot stadsmens

  1. Ik ben ook een dorpsmens, want ik woon al heel mijn leven in een dorp (wel een best groot dorp, mensen zijn altijd verbaasd dat we nog een best wel grote winkelstraat hebben haha! en we hebben natuurlijk Time Out! ) maar of me dat ook echt een dorpsmens maakt? Nah. Ik zit er denk ook tussen in. Ik woon nu midden in het dorp in de buurt van de winkelstraat, cafés, recht tegen over een school etc. Er komt dus best wel wat verkeer langs, maar ik vind dat juist heerlijk! Als ik in de achtertuin zit hoor ik amper iets, terwijl als ik de deur uit loop het altijd lekker druk is! Ik ben er denk ik dus ook tussen in, geen dorps, maar ook geen stadsmens – ik vind het namelijk wel prettig dat het soms ook stil en rustig is, maar ik hou er ook van als ik soms in de drukte zit.

  2. Ik ben totaaaal geen stadsmens. Ik woon nu wel in een stad, maar ik wil hier zo snel mogelijk weer weg. Ik kom uit een best wel boerengebied en wil dus ook weer terug. De rust in. Zo’n plek waarin op zondag de stoplichten het niet eens doen en ook niet na 8 uur ‘s avonds. Heerlijkheid! xxx Lucinda

  3. Ik woon in een dorp, wel het grootste dorp van zeeland (+16,000 man) en mijn vriend woont in Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Maar alsnog stelt dat niets voor in vergelijking met Amsterdam. Al is dat een stad waar ik NOOIT wil wonen. Ik vind het helemaal niets. Het liefst blijf ik in Zeeland, maar als het voor mn werk makkelijker is om te verhuizen, dan moet het misschien wel… maar dat zie ik in de toekomst wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.