Lifestyle

Dingen die je kunt doen als je ziek bent

Volgens mij is het weer zo’n periode dat er heel veel mensen ziek zijn. Ook ik val weer eens onder de mensen die momenteel ziek zijn, dankzij mijn zwakke afweersysteem. Als je ziek bent ga je je meestal nogal snel vervelen. Alleen maar slapen is natuurlijk ook niet goed. Ik geef je enkele tips voor dingen die je kunt doen als je ziek bent!

beer

Lezen
Voor de boekennerds onder ons; maak een tbr stapeltje en leg die naast je bed (of naast de bank als je daar op ligt). Je hebt nu toch genoeg tijd om lekker te lezen en als je even een dutje wil doen kun je hem zo weg leggen.

Creatief met tijdschriften
Als je niet van boeken lezen houdt, of er niet genoeg concentratie voor hebt kun je natuurlijk ook een stapel tijdschriften pakken. Hier heb je niet zoveel concentratie voor nodig. Wat je er ook mee kunt doen is dingen uitknippen die je inspireren en daar een moodboard mee maken of een dummie vullen. Daar ben je wel even zoet mee!

Serie of film kijken
Lekker je favoriete serie bingewatchen of je favoriete film voor de 100e keer bekijken. Maar een nieuwe serie ontdekken of een nieuwe film checken is ook leuk. Het zou dan alleen jammer zijn als je halverwege in slaap valt en dus weer van voor af aan kunt beginnen…

Muziek luisteren
Het kan heel fijn zijn om zachtjes op de achtergrond een muziekje aan te hebben. Zeker als je alleen thuis bent, want dan is het ook niet zo stil om je heen. Je moet het natuurlijk niet te hard zetten, anders wordt de hoofdpijn (als je dat hebt) alleen maar erger.

Een warme douche of bad
Als ik me niet lekker voel helpt het ook zeker om even onder de warme douche te gaan. Ook stap ik soms in bad, mits ik me daar goed genoeg voor voel en niet te afhankelijk ben van de wc… 😉 Je kunt een lekkere badolie of bruisbal in het bad gooien en dan kun je even helemaal ontspannen. Voor degenen die geen bad hebben werkt een douche ook goed genoeg denk ik, zeker als je een lekker ruikende douchegel gebruikt!

Wat doe jij als je ziek bent?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

8 thoughts on “Dingen die je kunt doen als je ziek bent

  1. Muziek vind ik zelf juist heerlijk om te draaien wanneer ik ziek ben of knallende koppijn heb. Dan ligt mijn focus daar en niet bij de pijn. Helpt hier vaak beter dan medicijnen haha.

  2. Super tips! Als ik ziek ben hang ik ‘t liefst op de bank of in bed met een lekker dekentje over mij heen. Bij voorkeur met een kat of hond bij mij! Jammer genoeg moet ik nog een maand wachten tot ik mijn kittens heb! Ik kijk veel YouTube als ik ziek ben. Heeft iets minder concentratie nodig dan een film van 2 uur haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.