Persoonlijk

”You can speak Norwegian to me”

Sinds ik op SceneKids weer een beetje actief ben, leer ik veel mensen uit het buitenland kennen. Zo begon ik ook een gesprek met Jørgen, een jongen uit Noorwegen. In eerste instantie begon hij in het Engels tegen mij te praten tot ik zei; ”You can speak Norwegian to me.” Het Noors gebruik ik niet vaak meer, maar ik spreek het nog steeds. Hij zei dat ik het er nog steeds goed vanaf breng voor iemand die de taal niet vaak gebruikt.

Het is inmiddels zo’n 5 jaar geleden dat ik besloot Noors te gaan leren. Ik was (en ben stiekem nog steeds) grote fan van Malin Reitan. Op den duur begon ik me af te vragen waar ze over zong en zo kwam ik op het idee om Noors te gaan leren, want ik vond de taal erg interessant. Ook mijn zwager heeft een tijdje in Noorwegen gewoond, dus oefenmateriaal was snel geregeld. Ik begon met Google Vertaler, maar kwam al snel tot te conclusie dat dit niet ging werken. Daarom was ik blij dat ik een woordenboek mocht lenen, zodat ik woorden op kon zoeken. Ook begon ik Noorse blogs te volgen en series te kijken in het Noors om mijn woordenschat te vergroten en zinnen beter te begrijpen. Op den duur kreeg ik contact met een meisje die geen Engels kon en grotendeels sprak in dialect en zo heb ik het nog beter geleerd. Er kwam een periode waarin ik bijna dagelijks Noors sprak en dan gaat het leren erg snel.

Floor ”Du kan snakke Norsk til meg.”
Jørgen ”Er du sikker?”
Floor ”Jo, det går bra!”

Helaas was het Noors spreken nogal afgezwakt het laatste jaar, maar nu heb ik weer iemand waarbij ik het spreken kan oefenen! Ik hoop dat ik het land een keer kan gaan bezoeken, want het lijkt me zo mooi daar en ik heb de taal dan sowieso al mee!

Heb jij jezelf een ”vreemde” taal aangeleerd?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

4 thoughts on “”You can speak Norwegian to me”

  1. Ik wouw ooit heel veel talen gaan leren, maar uiteindelijk heb ik er geen een geleerd, haha. Zelfs mijn Engels is heel slecht, dus om dan met een andere vreemde taal te beginnen is ook niet echt slim. Maar wel fijn dat je nu weer iemand hebt om mee te oefenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.