Boeken

Boektoppers die ik las in 2017

Het jaar 2017 was voor mij een goed leesjaar. Ik las maar liefst 61 boeken! Vergeleken met de jaren ervoor een hele prestatie! Natuurlijk vond ik niet alle boeken even goed. Daarom deel ik vandaag de boektoppers die ik las in 2017!

Vier vriendinnen voor altijd – Ann Brashares
Dit boek is het vierde deel uit de vier vriendinnen 1 spijkerbroek serie. Ik moet alleen nog het vijfde deel op de kop zien te tikken en lezen. Daarna is het verhaal rondom de vier vriendinnen alweer over. Ik huil vanbinnen al stilletjes. Klik hier voor mijn volledige recensie.

Erken mij – Esther Verhoef
Een kort maar krachtig boek met een erg verrassend plot. Het was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en dat smaakt zeker naar meer! Klik hier voor mijn volledige recensie!

De behandeling, Ritueel en Huid (Jack Caffery serie) – Mo Hayder
Als er een thrillerserie is waar ik fan van ben, is het wel de Jack Caffery serie van Mo Hayder! Wat zijn dat toch adembenemend goede boeken zeg! Ik kan haar boeken nauwelijks wegleggen en wil steeds weten hoe het verder gaat. Ritueel staat overigens niet op de foto, omdat ik hem momenteel heb uitgeleend aan mijn oom.

Hoe overleef ik serie – Francine Oomen
Ik besloot mijn jeugd even te herleven en de hoe overleef ik serie van Francine Oomen weer eens te lezen. Lekker laagdrempelig en een ultiem wapen om een leesdip tegen te gaan! Puberdrama is echt hilarisch om te lezen als je eenmaal puber af bent haha!

Nachtschade, Zoenoffer, Een lichte koude huivering (Grant County serie) – Karin Slaughter
Dit jaar maakte ik voor het eerst kennis met de boeken van Karin Slaughter. Ik was zo benieuwd of ik het wat zou vinden, want ik had er al heel veel positieve verhalen over gehoord. Een beetje angstig begon ik eraan, maar uiteindelijk was ik toch om. Ze is echt een topper!

2+1 – Maureen Johnson
Hoewel ik in het begin een beetje in het verhaal moest komen, liet het boek me na een tijdje niet meer los. Ik vond het een bijzonder en mooi boek om te lezen. Hierin wordt goed verwerkt dat een sterke vriendschap onvoorwaardelijk is, ondanks ruzies en moeilijkheden. Daarnaast nog het aspect uit de kast komen en het ontdekken van je geaardheid. Goed beschreven in dit boek!

Afbeeldingsresultaat voor friet in de kliniek

Friet in de kliniek – Marit Brugman
Marit kende ik in eerste instantie als de vriendin van Dylan Haegens, maar ze maakte op een gegeven moment ook een eigen kanaal aan. Ze maakte een video over anorexia waarin ze ook verwees naar haar boek. Dit jaar werd het boek opnieuw gedrukt, omdat haar boek helemaal niet meer te verkrijgen was en velen er naar vroegen. Na een tijdje zoeken kon ik hem uiteindelijk lenen bij de bibliotheek. Het was voor mij confronterend om te lezen, gezien het feit dat ik er zelf ook mee te maken heb gehad, maar desondanks vind ik het interessant om te lezen hoe anderen het ervaren/hebben ervaren.

36974664

Papa, hoor je me? – Tamara Bos
Toen ik dit las, stond ik in de bibliotheek. Ik moest proberen mijn tranen in te houden.
Bijzonder hoe kleine kinderen het overlijden van een familielid ervaren. Een kinderboek dat ik zeker kan aanraden! Hij is kort maar krachtig en ontroerend!

Wat zijn jouw boektoppers van het afgelopen jaar?

Lots of love,
Floor Flawless

 

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Boektoppers die ik las in 2017

  1. Narnia is een leuke serie die gelezen kan worden en verfilmt is. Echt een aanrader die in je hoofd blijft hangen. Je beleeft een avonduur met Aslan, Lucie, Suzan, Edmund en Peter. Iets om niet te vergeten. Het is mijn favoriet!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.