Boeken

Boekenweek voor jongeren blogtour!

Gisteren was het zover, de boekenweek voor jongeren is van start gegaan. Deze week duurt van 21 t/m 29 september en is dus speciaal voor jongeren. Het leek een aantal bloggers, inclusief mijzelf, een leuk idee om deze week onder de aandacht te brengen door middel van een blog tour. In dit introductie artikel wordt uitgelegd wat de boekenweek voor jongeren inhoudt en zal ik een overzicht van de tour stops geven.

Wat is het
De boekenweek is eigenlijk, net als de Kinderboekenweek, een leesbevorderingscampagne. In deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en maken schrijvers een tour langs middelbare scholen en dat allemaal om jongeren te stimuleren eens een boek op te pakken. De schrijverstour staat bekend onder de naam Literatour en is dus echt voor scholen.

Beste boek voor jongeren
Aan het begin van de boekenweek wordt bekend gemaakt welk boek het beste boek voor jongeren van het jaar 2018 is. Een volwassen vakjury heeft tien boeken genomineerd en een jongerenjury kiest daaruit de winnaars. Ja, winnaars. Twee auteurs maken kans op een mooie prijs. Over de lijst met nominaties zal in dit artikel niet worden uitgeweid, want dat is al genoeg gebeurd.

Activiteiten
Tijdens deze week worden er activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo is er op zondag 23 september YALFU in Utrecht. Wist je al dat Becky Albertalli komt? Bestel stel je tickets! Er doen ook een aantal boekhandels mee, misschien wel eentje bij jou in de buurt! Kijk daarvoor even op hun website of ga even langs.

Tour stops
Zoals aangekondigd een overzicht van alle tour stops tijdens deze blog tour:

  • 22 september: Iedereen (introductie)
  • 23 september: Joany
  • 24 september: An
  • 25 september: Laurie
  • 26 september: Conny en Rowan
  • 27 september: Laura
  • 28 september: Chelsey en Floor –> ik dus
  • 29 september: Iedereen

Wat we gaan doen?
Tja, dat blijft nog even geheim 🙂 Heel erg veel leesplezier deze week!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

1 thought on “Boekenweek voor jongeren blogtour!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.