Lifestyle

Anime Aanrader #3 Accel World

Dat ik weinig anime heb gekeken in het afgelopen jaar, merk ik wel aan het feit dat ik al 10 maanden niks over anime heb geschreven. Deze keer heb ik eindelijk weer een anime aanrader voor jullie. Een anime waarbij het een behoorlijke tijd heeft geduurd voor ik hem eindelijk had uitgekeken, doordat ik hem in eerste instantie samen met een goede vriend keek. Uiteindelijk hebben we toch besloten om hem individueel af te kijken en nu ik dit artikel schrijf ben ik er net mee klaar.

Basic info
De anime heeft 24 afleveringen en elke episode duurt ongeveer 24 minuten. De anime was airing in 2012 en valt onder de genres Action, Romance, School, Sci-Fi en Shounen.

Waar gaat het over?
Haruyuki Arita
is een kleine jongen met overgewicht en wordt continu gepest op school, waardoor hij een heel laag zelfbeeld heeft. Om het echte leven te ontsnappen logt hij in op het lokale netwerk van school waar hij altijd squash speelt waar hij ontzettend goed in is en trekt daarmee de aandacht van Kuroyukihime, het populairste meisje van de school.

Nadat zij hem helpt tegen een paar pestkoppen, introduceert ze hem Brain Burst , een geheim programma waarmee je de tijd van het menselijke leven stop kunt zetten. Al snel komt hij er achter dat het meer is dan alleen de tijd stop zetten. Het is namelijk een vechtspel. Samen proberen ze het hoogste level te bereiken, zodat ze de maker van het spel kunnen ontmoeten. Tijdens de serie wordt de band tussen Haruyiki en Kuroyukihime steeds sterker.

Mijn mening
Het is in het begin een beetje cliché beeld: een mollige jongen die gepest wordt maar doordat hij ergens toch nog goed in is alsnog de aandacht trekt van het populairste meisje van de school, totdat hij geïntroduceerd wordt tot Brain Burst vanaf dan wordt het erg interessant. Het is een verhaal over liefde en vriendschap, over vertrouwen in jezelf, door middel van het spel die ze spelen. Zoals ik al zei in de intro, ik keek het in het begin samen met iemand, waardoor ik er lang over heb gedaan. Maar ondanks dat ik er zo lang over heb gedaan vind ik dit een erg goede anime!

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeelding: 1 & 2

Tagged

1 thought on “Anime Aanrader #3 Accel World

  1. Super beschrijving van de reeks. Vrienden hadden me ook al laten weten dat de reeks iets voor mij zou zijn, maar ik hield de boot af omdat ik niet meteen een duidelijke review vond waarover het gin in Accel World. Komt op de aankoop lijst te staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.