Persoonlijk

Als het even niet meer gaat

Als het even niet meer gaat, trek ik me vaak terug en laat ik alles links liggen. Meestal kan ik dan alleen maar huilen en vooral veel voor mij uit staren. Dat is precies wat er de laatste tijd aan de hand was. Ik voelde me in een klap zo rot, dat ik alleen maar kon huilen en snel geïrriteerd was. Ik had nergens meer zin in, zelfs niet in hetgeen wat me juist zo gelukkig maakt: bloggen en video’s maken. Vandaar ook dat het zo akelig stil was op zowel mijn blog als YouTube kanaal.

Terug denken aan vorig jaar
De sterfdatum van mijn vader komt steeds dichterbij. Dit betekent dat ik nu steeds terug moet denken aan vorig jaar. De laatste weken van zijn leven waren zo heftig, dat ik het nu weer allemaal voor me zie. Daarbij voelt het nog steeds als de dag van gister dat hij overleed, ook al is het inmiddels bijna een jaar geleden. Natuurlijk ben ik het hele jaar door al verdrietig, maar op dit moment is het weer even versterkt.

beer

Onzeker
Ook het feit dat ik ineens weer heel onzeker ben over van alles en nog wat, liet me alleen maar rotter voelen. Bij elk artikel die ik online gooide, of bij elke video die ik uploadde begon ik te twijfelen of het wel ‘goed genoeg’ was en of het niet stom was. Ik werd verdrietig van de statistieken, die ik steeds meer zag dalen. Ook toen ik nog wel regelmatig poste. Waarom zag ik anderen groeien, maar ging ik zelf achteruit? Wat doe ik fout? Niet alleen over mijn content ben ik onzeker, maar ook over mezelf. Ben ik wel leuk genoeg? Ben ik geen saaie huilebalk? Doe ik dingen wel goed? Toen ik negatieve feedback kreeg met een onvoldoende erbij op een schoolopdracht, begon ik te huilen. Ik had zo erg mijn best gedaan, maar weer was het niet goed genoeg. Waarom lukt het mij niet en anderen wel? Elke keer weer heb ik de angst een onvoldoende te blijven staan waardoor ik uiteindelijk niet over mag en ik van de opleiding af moet. Ik wil zo graag mijn diploma halen!

Kortom ik pieker de laatste weken ontzettend veel en ik voel me gewoon een beetje depri. Ik kom er wel weer doorheen, maar dat heeft tijd nodig. In ieder geval wil ik het bloggen weer op gaan pakken, want schrijven is nou eenmaal een uitlaatklep voor mij. Ik doe het nog wel rustig aan, omdat de focus ligt bij school, maar ik ga het tenminste weer proberen!

Bedankt voor het luisteren (lezen)

Lots of love,
Floor Flawless

21 thoughts on “Als het even niet meer gaat

 1. Beste Floor,kan je heel erg goed begrijpen,heb zelf 20 jaar geleden,2 broers verloren,en 1,5 jaar geleden mijn vader,ik was 10 jaar,toen mijn 1e vriendinnetje stierf,aan een overdosis drugs,het leven is af en toe niet makkelijk,maar de muziek,en mijn vrienden houden mij sterk,heel veel sterkte met alles.

  Gr Marcel.

 2. Lieve FLoor,

  Wat een herkenbaar verhaal en eigenlijk kan ik je een advies geven en dat is dat je moet proberen te accepteren dat je zulke momenten hebt in je leven. Het is helemaal niet erg om je even ellendig te voelen of depri te zijn. Het is belangrijk dat je er uiteindelijk niet in blijft hangen. Ook de onzekerheid kan ik mij helemaal in vinden erg herkenbaar en om eerlijk te zijn vind ik dat persoonlijk ook het moeilijkste om te accepteren van mijzelf. Ik heb destijds besloten om naar een psycholoog te gaan en voor mijzelf alles op een rij te zetten. Dit heeft enorm geholpen. Daarnaast ben ik veel gaan wandelen en hardlopen en dit heeft mijn vertrouwen in mijzelf weer vergroot en op zulke momenten kan ik mijn hoofd ook even helemaal leeg maken. Het belangrijkste is dat je deze fases ook door moet en het hoort bij de rouwverwerking. Mijn zus is straks 8 jaar terug overleden en hoewel het wel anders wordt, missen doe ik haar eigenlijk nog elke dag en soms heb ik ook hele gesprekken met haar. Wees asjeblieft niet te streng voor jezelf en geef jezelf de ruimte om verdriet en onzekerheid even een plekje te geven. Als laatste wil ik zeggen dat ik jou eigenlijk juist een hele unieke blogger vind en volg je ook op andere social media en dan zie ik enorme trouwe volger van blogs en word je enorm gerespecteerd voor wie je bent! Be yourself and than you are the best you can be.

  Liefs Agneta

  1. Agneta, ik moest een beetje huilen van deze reactie (op een positieve manier!). Echt zo lief <3 Ikzelf uit me regelmatig bij mijn therapeut voor cvs en als die complete therapie achter de rug is ga ik misschien langs de maatschappelijk werkster op school.. Ik vind het namelijk soms lastig om met bepaalde mensen over het overlijden van mijn vader, omdat ik merk dat ze het niet begrijpen of niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. En over dat laatste, thank you so much voor het compliment! <3

   1. Erg goed hoor om erover te praten. Ik weet hoe het is als mensen het niet helemaal begrijpen hoe het is. Vind de juiste personen waar je dingen mee deelt en je zult merken dat iedereen zijn eigen manier heeft van verwerken, maar dat je met sommige mensen meer gemeen hebt dan je denkt. Je komt er wel meid!

    liefs

 3. Heel herkenbaar dit zeg!
  Het was bij mij alleen niet mijn vader, maar mijn tante.
  Ik heb een hele heftige periode doorgemaakt toen ze stierf vorig jaar september en wilde ook niks meer.
  Niks was meer belangrijk, want zij was er niet meer.
  Gedurende het jaar heb ik de kracht weer terug gevonden, want zij zou het niet zo gewild hebben.
  Ze was juist zo trots op me (één van haar laatste woorden naar mij) en dat moet ik nu niet gaan verkloten.

  Heel veel sterkte de komende tijd en sla je er weer doorheen meid! Dat is wat je vader ook had gewild!
  Liefs Sylvahna

 4. Dat onzekere ken ik wel, vooral over mijn blog. Ondanks dat ik hem nu in een nieuw jasje heb gestoken zie ik in de pageviews en reacties niet veel verschil en dat maakt mij ook onzeker. Maar dan denk ik eens goed terug aan waarom ik een blog ben begonnen en dat was eigenlijk gewoon om mijn gedachtes van me af te schrijven (ok, nu blog ik ook vaak over andere dingen).
  Neem gewoon rustig de tijd, je blog loopt niet weg 😉 (gelukkig)

  1. Bij mij zag ik het ondanks dat ik nog regelmatig plaatste elke maand steeds meer achteruit gaan in plaats van op en neer of zo. Het is inmiddels zelfs lager dan 2 jaar geleden toen ik het begon bij te houden op analytics en dat maakt me gewoon heel onzeker. En nu ik zo weinig heb geplaatst deze maand slaan de statistieken natuurlijk helemaal nergens meer op.

 5. veel sterkte <33 stay strong girl je bent goed zo als je bent en ik kijk al supeerrrrrr lang naar je videos en ik vind ze alltijd super leuk om naar te kijken ga zo door <33

 6. Dapper dat je dit plaatst. Ik vind dat je je blog echt leuk maakt! Je artikelen zijn elke keer heel erg leuk. En dat je je rot voelt snap ik. Is niet makkelijk wat je hebt moeten mee maken dat van je vader 🙁
  Het is ook belangrijk om aan jezelf te denken. Ik wil je veel sterkte wensen en een dikke knuffel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.