Fotografie, Lifestyle, Persoonlijk, Video's

Achter de schermen: Welke spullen ik gebruik voor mijn blog en youtubekanaal

Inmiddels ben ik al 8 jaar bezig met bloggen en youtube video’s maken. Een veelgestelde vraag is welke spullen ik gebruik voor het maken van mijn content. Daarom geef ik jullie een kijkje achter de schermen.
[impulse_trigger image=’https://www.floorflawless.com/wp-content/uploads/2018/03/IP_logo_animatie_90x90.gif’ custom=’true’ align=’right’ size=’small’]

Apparatuur

Laten we bij de basis beginnen: Mijn laptop. Ik gebruik een ASUS R510C. Inmiddels al een oudje, maar hij werkt in principe nog prima! Mijn blogfoto’s en standaard video’s maak ik met een Canon EOS 600D met een standaardlens (18-55mm). Deze schafte ik een aantal jaren geleden nieuw aan. Een fijne camera, al heb ik een nieuwere Canon camera op mijn wishlist staan. Een enkele keer gebruik ik foto’s die gemaakt zijn met mijn mobiele telefoon (Samsung Galaxy A3), maar dat is met hoge uitzondering. Toevallig is die uitzondering op dit artikel toegepast haha!

Daarnaast heb ik ook nog een vlogcamera: De Samsung HMX-F80 deze kocht ik tweedehands via Marktplaats voor een zacht prijsje en hij werkt nog goed! Qua formaat af en toe best wel een lomp ”in your face” ding. Dan zou een [impulse_trigger title=’Mini camera ‘] ideaal zijn! Voor zowel mijn Canon als Samsung camera gebruik ik SD-kaarten van SanDisk. Zowel 16GB als 8GB. Gezien licht nog wel eens een probleem kan zijn, met name in de winter, heb ik ook een set van twee softboxen met daglichtlampen erin. Deze kocht ik 2 jaar geleden over van een collegablogger. En bij de kringloop heeft mijn moeder op een gegeven moment een aluminium statief voor mij op de kop getikt die ik van haar als een cadeautje kreeg.

Software

Natuurlijk moet het gemaakte materiaal ook bewerkt worden. Hiervoor gebruik ik meerdere programma’s. Voor het editen van mijn video’s gebruik ik Premiere Pro. Voor het editen van foto’s gebruik ik Lightroom en PhotoshopWordPress plaats ik voor het gemak ook even onder dit kopje. Hoewel ik jaren terug niks van WordPress moest hebben en jarenlang stug vasthield aan een platform met minder mogelijkheden, ben ik achteraf heel blij dat ik ruim 4,5 jaar geleden overstag ben gegaan. WordPress werkt eigenlijk toch wel heel erg fijn en heeft veel mogelijkheden!

Overige handige dingen

Als ik ergens niet zonder kan is het notitieboekjes. Ik schrijf graag mijn ideeën op zodat ik ze niet vergeet en ik maak een planning voor mijn artikelen en video’s om het overzicht te kunnen houden. Vooral met gesponsorde content is het erg belangrijk om alles goed op te schrijven, zodat je precies weet wat en wanneer er van je verwacht wordt. Daarnaast neem ik regelmatig een kijkje bij mijn analytics, zowel voor mijn blog als voor mijn youtubekanaal. Je kunt er veel informatie uit halen wat betreft verbeteringen. De statistieken en samenwerkingen houd ik overigens ook bij in een notitieboek. Dit geeft een goed beeld op maandelijkse én jaarlijkse basis.

Ik hoop dat ik bij deze de vraag goed beantwoord heb! Vragen stellen mag altijd, ik beantwoord ze ofwel gelijk als het een korte vraag is of ik behandel het in een artikel en/of video!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Achter de schermen: Welke spullen ik gebruik voor mijn blog en youtubekanaal

  1. Leuk om te lezen en horen wat jij ervoor gebruikt. Zelf blog ik bewust en gebruik ik geen Youtube. Notitieboekjes daarin tegen wel 😉 Foto’s bewerk ik meestal op mijn telefoon en stuur ik dan door naar m’n mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.