Lifestyle

5 situaties waarin een mobiel onmisbaar is

Sinds de mobiele telefoon bestaat kunnen we niet meer zonder. Eigenlijk heeft het mobieltje sommige situaties behoorlijk vergemakkelijkt in vergelijking met vroeger. Daarom 5 situaties waarin een mobiel onmisbaar is.

telefoon-onmisbaar

NL-Alert
Een NL-Alert wordt er niet snel uitgestuurd en als die verzonden wordt, is het ook gelijk serieus. Het is makkelijk, want je bent gelijk op de hoogte en je weet exact wat er aan de hand is. Veel handiger dan een luchtalarm af laten gaan en ondertussen niet weten wat er aan de hand is.

Vertraging
Als je op weg bent naar huis en je krijgt vertraging door problemen met openbaar vervoer of file, kun je bellen dat je later komt. Vroeger kon dat niet en dat zorgde nogal eens voor ongerustheid. Ik bel mijn moeder meestal als ik mijn laatste overstap heb gehaald, omdat ik dan zeker weet hoe laat ik aan kom. Super handig!

De weg kwijt
Als je ergens naar toe moet waar je nog nooit bent geweest en je weet de route even niet meer uit je hoofd, kun je via je mobiel kijken op Google Maps. Dit is zowel handig als voetganger, als fietser en als automobilist. Met een telefoonhouder fiets je een stuk veiliger terwijl je navigatie gebruikt. Bang dat je batterij leeg gaat tijdens de autorit door het gebruik van Google Maps? Een autolader lost dat probleem op.

Contact met doven is makkelijker
Ik heb een dove zus en ze woont al jaren niet meer bij ons in huis, maar in het westen van het land. Als kind kon ik vrij goed gebarentaal, maar hoe minder ze thuis kwam, hoe meer ik verleerde. In de tijd van MSN sprak ik haar daar regelmatig, inmiddels is dat via Whatsapp. Op deze manier kan ik toch nog makkelijk met haar praten, want bellen met haar kan natuurlijk niet.

Concertkaartjes vergeten te printen
Stel je bestelt online een concertkaartje. Je gaat er heen en oeps! je bent het kaartje vergeten te printen. Geen probleem, je opent het pdf bestand vanuit de e-mail op je mobiel en je kunt het laten scannen! Super handig voor de vergeetachtige mensen onder ons. Vergeet uiteraard niet je mobiel te beschermen met een Shine Lite case, voor het geval je je mobiel per ongeluk laat vallen tijdens het concert!

 In welke situatie is een mobiel voor jou onmisbaar?

Lots of love,
Floor Flawless

 

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl

Tagged , ,

1 thought on “5 situaties waarin een mobiel onmisbaar is

  1. Dat is wel fijn dat je op deze manier contact kunt houden met je zus. Ik vind een mobiel erg fijn om te hebben voor als er ineens iets ernstigs is. Dan kun je gelijk bellen. Maar ook handig voor mijn bios abonnement, als ik mijn pas vergeten ben, dan staat mijn code ook op mn telefoon 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.