Lifestyle, Persoonlijk

30 Days Challenge #7 – Do you read? What are your favourite books?

De vraag die bij dag 7 van de 30 days challenge hoort luidt: Do you read? What are your favourite books? Een goede vraag, want ik wilde sowieso al een keer over mijn favoriete boekenserie praten en dan is dit dus het geschikte moment.

Een paar jaar geleden liet ik mijn oog vallen op de boekenserie Maaike en Domenico. Zodra ik het eerste deel uit had, wist ik dat dit mijn favoriete serie zou gaan worden. In een korte tijd verslond ik deel 1 t/m 5 en kwam tot de conclusie dat ze de andere delen nog niet hadden in de bibliotheek. Inmiddels kan ik wel de andere delen reserveren bij de bibliotheek en wil ik dolgraag weten hoe het verhaal verder gaat. Om er weer even in te komen ben ik de eerste delen opnieuw gaan lezen.

Ikzelf lees de naar Nederlands vertaalde versie. Het origineel is geschreven in het Duits (Maya und Domenico) en speelt zich grotendeels af in Duitsland, maar ook in o.a Sicilië en Noorwegen. Het neemt verschillende onderwerpen met zich mee zoals; vriendschappen sluiten, drugsverslaving, rouwverwerking en liefde. De serie bestaat uit 9 delen en het 9e deel is sinds november uit in de Nederlandse vertaling.

Het verhaal

Maaike is kind van twee artsen en is daarom netjes en beschermd opgevoed. Op school wordt ze gepest en elke dag hoopt ze dat er iets zal veranderen. Dan komt er een nieuwe jongen in haar klas, Domenico, een ruige jongen die grotendeels op straat leeft. Eerst moet ze niks van hem hebben, vanwege zijn ”stoere” gedrag. Toch raken de twee met elkaar bevriend en na een tijdje slaat de vonk over, ze worden verliefd. Domenico houdt eerst een groot deel van zijn privéleven verborgen, waardoor hij vreemd uit de hoek kan komen. Stukje bij beetje komt Maaike er achter wat er speelt en dat zorgt voor heftige situaties die ze voor ze hem kende nog nooit had meegemaakt. Zo leert ze zijn drugsverslaafde tweelingbroer kennen, die op den duur in een van de delen overlijdt (sorry voor de spoil) en gaan ze samen opzoek naar de vader van de tweeling, omdat ze die nooit gekend hebben.

De serie is erg heftig en doet me dan ook regelmatig de tranen over mijn wangen stromen. Toch vind ik het prachtige boeken om te lezen. Het is erg bijzonder hoe twee totaal verschillende personen toch verbonden met elkaar kunnen raken. Het is ook op zo’n manier geschreven dat je moeilijk kunt stoppen met lezen. De karakters en het uiterlijk van de personages worden uitgebreid beschreven, zodat je de personen echt leert kennen. Het hilarische daardoor is dat als Domenico echt zou bestaan ik net als Maaike voor hem gevallen zou zijn, ondanks alle problemen. Waarschijnlijk ook omdat zowel hij als zijn tweeling broer er vrij alternatief uit zien, juist doordat ze van de straat komen.

Kende jij deze boekenserie al?

Lots of love.
Floor Flawless

Bron afbeelding: 1

Tagged , ,

8 thoughts on “30 Days Challenge #7 – Do you read? What are your favourite books?

  1. Lijken me leuke boeken! Ik heb erg veel boeken gelezen maar deze ken ik nog niet. Mijn favoriete boekenserie is the mortal instruments (in het Nederlands de kronieken van de onderwereld). Ik ga deze boeken ook zeker eens lezen.

  2. Baal er nog altijd super van dat ik zo weinig tijd heb om boeken te lezen. Ik wil er echt wel meer tijd voor gaan maken. Deze serie ken ik nog niet, maar misschien komt daar ooit verandering in. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.