Persoonlijk

30 Days Challenge #20 – Concerts you have attended

De opdracht van dag 20 uit de 30 Days Challenge luidt: Schrijf een artikel over bij welke concerten je bent geweest. Zoals de meeste van jullie wel hebben gemerkt ga ik graag naar concerten. Toch moet ik zeggen dat ik nog maar 3 jaar naar concerten ga! Daarvoor ben ik wel eens een klein optreden geweest, maar was nog nooit in een echte concertzaal geweest. Dit veranderde op 10 juni 2012.

Concert tickets

Op 10 juni 2012 ging ik namelijk naar Black Veil Brides. Samen met Iris, die ik toen via twitter kende ging ik er naar toe. We hebben de drummer op straat gespot en toen wij eindelijk aan de beurt waren zei hij tegen ons; ”I’m sorry I have to go, I have to soundcheck”. DOMPER! Voor de rest hebben we heel erg gemaakt tijdens het wachten én tijdens het concert zelf. In het voorprogramma stond overigens Yashin.

Het volgende concert waar ik heen ging was Asking Alexandria op 22 januari 2013. Als voorprogramma waren Betraying The Martyrs, Motionless In White en While She Sleeps. Hier ging ik met een hele groep naar toe en leerde ook daar weer nieuwe mensen kennen.

Daarna kwam Bullet For My Valentine op 21 maart 2013. Hier stonden Miss May I en Halestorm in het voorprogramma Liesjaa en ik hadden al een tijdje contact met elkaar en bij dit concert zagen we elkaar in het echt! We stonden letterlijk een paar stappen bij elkaar vandaan en uiteindelijk ben ik op haar afgestapt. Sindsdien is onze vriendschap gaan groeien naar wat het nu is.

Our Last Night

Op 29 mei 2013 ging ik naar Sleeping With Sirens. In het voorprogramma stonden The Word Alive en Our Last Night. Yep, jullie geloven wel hoe enthousiast ik was dat Our Last Night eindelijk in Nederland was! Helaas ben ik tijdens The Word Alive knock-out gegaan, maar gelukkig ging het daarna weer goed. Ik ging samen met een vriendin en 2 vrienden van school naar dit concert.

Toen kwamen er twee concerten in 1 week. Black Veil Brides was namelijk verplaatst. Op 19 november ging ik naar Avenged Sevenfold met Avatar en Five Finger Death Punch in het voorprogramma. Ik had een staplek waar ik achteraf niet zo blij mee was, want ik heb de hele avond nauwelijks wat gezien helaas. Een paar dagen later op 23 november ging ik met een groep naar Black Veil Brides waar Heaven’s Basement in het voorprogramma stond.

Op 7 februari 2014 ging ik samen met Liesjaa en nog wat anderen naar Bullet For My Valentine. While She Sleeps had gecancelled, maar in het voorprogramma stonden Coldrain en Callejon. Beide vond ik niet zo boeiend helaas en dat vonden meer, maar daardoor had het publiek heel veel energie over om los te gaan toen Bullet zelf on stage kwam.

29 augustus 2014 was de dag dat ik Skreamer voor het eerst in real life zag. Dit herhaalde zich nog 2 keer, maar hiervan weet ik de datum niet meer uit mijn hoofd. In ieder geval weet ik wel dat ik op die avonden ook o.a Jackal, Picture en Nervecell heb zien spelen. Ik hoop Skreamer in 2016 weer te zien en knuffelen, aangezien mijn tripje naar hun toe niet door is gegaan afgelopen zomer.

Vervolgens kwam op 7 oktober Asking Alexandria weer naar Nederland, samen met The Ghost Inside, Crown The Empire en Secrets. Ik heb vooral erg genoten van Crown The Empire en Asking Alexandria.

10696183_828163417233858_4008254082263290347_n

22 oktober 2014 zag ik eindelijk Our Last Night weer. Dit vond plaats in Hoofddorp. In dit jaar vierden ze hun 10 years anniversary, waar ik natuurlijk een shirt van heb gekocht. Ik was super blij om ze weer te zien!

Twee dagen later zag ik de Nederlandse symfonische metalband Delain. Hier was ik ook super excited voor en terecht want DAMN wat zijn ze geweldig live! Charlotte heeft echt een geweldige stem! Wat wel een beetje jammer was is dat alle dingen die weggeven werden uitgedeeld werden op de eerste rij… Ik stond dus op de tweede rij. Het voorprogramma was hier Autumn.

22 november 2014 ging ik naar Motörhead! Deze band stond al een hele tijd op mijn lijstje van bands die ik wilde zien. Het gaat namelijk steeds slechter met Lemmy en ik wilde de band hoe dan ook zien voor hij dood gaat. Dat is gelukt, yeah! Hier ben ik Amon echt super dankbaar voor! In het voorprogramma stond overigens Skew Siskin

Nu gaan we over naar dit jaar en dit jaar begon met Crown The Empire op 25 januari. In het voorprogramma stonden Dangerkids, Set It Off en Alive Like Me. Ik was ook super excited om Dangerkids te zien, aangezien ik die kort daarvoor ontdekt had. Ik heb uiteindelijk hele leuke gesprekken gehad met de bandleden daarvan!

17 februari was het de beurt aan Falling In Reverse. We hadden de mazzel dat Ronnie Radke goed gehumeurd was, want is hij dat niet, dan kan het zijn dat het concert ineens gestaakt wordt. Hier stond de Nederlandse band Call It Off in het voorprogramma.

De eerste keer dat ik Stream Of Passion zag was op 20 februari. Hier ging ik heen als fotograaf voor mijn stage. In het voorprogramma stond Sins7Sins wat ik ook erg leuk vond! Daarvan kreeg ik overigens een compliment op mijn foto’s. Erg tof!

GOTK

19 maart zag ik de band Glamour Of The Kill samen met de Nederlandse band Call The Riot! Dit was een gratis concert, omdat GOTK Nederland anders over had moeten slaan. Het werd daarom gehouden in het café van Patronaat. Erg intiem en super gezellig! Ik baal er alleen wel van dat de band inmiddels uit elkaar is.

The Gentle Storm 3

The Gentle Storm hield op 26 maart hun releaseconcert en ook daar was ik als fotograaf aanwezig. Ik wist van te voren niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar uiteindelijk ben ik omver geblazen! Wauw! Hier zag ik overigens Stream Of Passion opnieuw wat natuurlijk ook weer fantastisch was.

3 april ging ik naar While She Sleeps met Oathbreaker, Hundredth en Cancer Bats in het voorprogramma. Echt een fantastisch concert, maar qua fotograferen helaas een minder succes. Ook kreeg ik een dronken stagediver op mijn hoofd, waar ik een hersenschudding aan overhield.

Na heel lang wachten was het op 11 april eindelijk tijd voor Epica! Dit was ook een band die ik al heel lang graag live wilde zien. In het voorprogramma speelde Xandria die ik in 2014 op een festival had gezien. Ik nam vriendinnetje Patricia mee en we hebben echt volop genoten van dit concert!

Our Last Night Nederland

26 mei was het weer de beurt aan Our Last Night en ik heb bij dit concert zo erg gehuild, vanwege dat mijn vader op dat moment stervende was en muziek van Our Last Night me nog een beetje op de been hield. Ik ben na de tijd heel erg geknuffeld door de bassist, echt heel fijn! Hier stond overigens Palisades in het voorprogramma wat totaal niet mijn ding was.

En als laatste dit jaar ging ik op 7 juni naar Asking Alexandria met Motionless In White en Bury Tomorrow. Ook dit was weer een geweldig concert, waar ik overigens ook veel mensen zag die ik kende en heb ik weer wat nieuwe mensen leren kennen.

Naast al deze concerten ben ik ook 3x naar Into The Grave geweest, 2x naar CityRock (beide in Leeuwarden) 1x naar de Metal Battle voorronde (in Groningen) en 1x naar een Metalavond in Leeuwarden. Hier heb ik aardig wat bands gezien waaronder Megadeth, Vader, Within Temptation, en Sabaton om maar even wat grote namen te noemen.

Ga jij vaak naar concerten?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeelding 1, 17

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.