Persoonlijk

30 Days Challenge #11 – What is your favorite quote?

Vandaag dag 11 van de 30 Days Challenge: What is your favorite quote? Een vraag die lastig beantwoorden is, want er zijn zoveel inspirerende quotes! Toch ga ik nu voor eentje die al een hele tijd door mijn hoofd zwermt.

Reminder to self!

De quote ‘Be careful who you trust, the devil was once an angel’ is eentje die ik me eigenlijk al jaren realiseer. Ik ben vroeger ontzettend veel gepest, waardoor mijn vertrouwen is beschadigd wat vriendschappen betreft. Ik noem niet snel meer iemand een vriend/vriendin en ik ben heel erg blij met de vrienden die ik heb. Bij mijn huidige vrienden, die ik inmiddels een aantal jaar ken, weet ik waar ik aan toe ben. En ze hebben me niet in de steek gelaten op momenten dat het heel slecht ging. Ik ben veel vrienden verloren en daarom koester ik ook wat ik nu heb.

Ook op gebied van liefde en relaties is er het een en ander gebeurd waardoor mijn vertrouwen heel erg beschadigd is. Ik ga niet te veel in op de dingen die zijn gebeurd, want dat doet er verder ook niet toe. In ieder geval ben ik elke keer weer bang de verkeerde te pakken te hebben en dat maakt me super onzeker. Mijn gedachten gaan dan ongeveer zo: ‘Hij doet nu wel lief tegen me, maar is het wel de persoonlijkheid die hij echt heeft? Wat nou als blijkt dat ie zich anders voor doet? Wat nou als hij heel iets anders met mij van plan is?’┬á Het zweet breekt me vaak al uit op het moment van een date. Ik wil eerst diegene een beetje leren kennen natuurlijk! Het vervelende is: Ik heb verlatingsangst, maar tegelijkertijd ook bindingsangst. Lekker tegenstrijdig. Uiteindelijk zal het allemaal wel goed komen als ik die ene leukerd tegen het lijf loop! Al zal diegene wel engelengeduld moeten hebben…

Vertrouw jij mensen snel?

Bron afbeelding: We Heart It

5 thoughts on “30 Days Challenge #11 – What is your favorite quote?

 1. Ik vertrouwde mensen ook nooit snel, maar daardoor verlies je ook wel eens de kans mensen te ontmoeten die echt de moeite waard zijn. Ik geef mensen altijd een kans, maar als ze mijn vertrouwen beschamen is bye bye. Gelukkig heb ik ondertussen hele lieve en mooie vrienden waar ik door het vuur ga. Daar haal ik de energie uit.

  Veel liefs Agneta

 2. Een hele mooie quote en eentje die mensen ook wel eens zouden moeten horen. Ik ben de laatste paar jaren een stuk voorzichtiger geworden in ieder geval, maar af en toe betrap ik mijzelf er wel eens op en dan draai ik snel de knop even terug. xxx Lucinda

 3. Hey Floor,

  Je slaat de spijker op z’n kop wanneer je zegt dat het goed is om iemand eerst rustig (!) beter te leren kennen. Op dat moment schat je in hoe diegene zal reageren in bepaalde situaties.
  Door de jaren heen heb ik hier (door schade en schande) een gevoel voor kunenn ontwikkelen en ik weet zeker dat jij dit ook kunt!
  Wanneer je je ogen en oren goed open houdt en de ander aftast zonder een krampachtige afstand te behouden laat je DIE mensen toe die bij jouw manier van in het leven staan passen. Zo te lezen wil je zelf iemand zijn die goed te vertrouwen Is. Zorg er dus voor dat je zelf altijd te vertrouwen bent en het is zeker goed daarin een match te zoeken. Dan is de teleurstelling later des te minder.
  kort gezegd. ..observeer, tast af en jij kiest met wie je om wilt gaan..Uiteraard is het goed om een gezond wantrouwen te hebben maar laat dit je niet tegenhouden in je contacten. Succes xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.