Lifestyle

10 Metalfestival Survival Tips

Vorig jaar was ik voor het eerst naar Metalfestival Into The Grave en morgen ben ik er weer bij. Ook ben ik vandaag aanwezig bij CityRock. Ga jij voor het eerst naar een metalfestival en heb je geen idee wat je te wachten staat? Hier zijn 10 metalfestival survival tips.

63695_313460355457150_1572782281_n

Laat waardevolle spullen thuis
Dit klinkt natuurlijk vrij logisch, maar geloof me vaak zien dieven dit als kans om dingen te jatten, dus laat zoveel mogelijk waardevolle dingen thuis. Mocht je toch waardevolle spullen bij je hebben, wees dan alert!

Kies voor een compact camera in plaats van spiegelreflex
Een compactcamera kan tegen een stootje, een spiegelreflex verdraagt klappen minder goed. Toch neem ik dit jaar wel mijn spiegelreflex mee, want ik ben er te vinden als pers voor een muziekwebsite! *excited*

Neem een vest mee
Aangezien festivals tot ‘s avonds laat duren is het verstandig om een vest bij je te hebben voor als het af begint te koelen. Op het terrein is het misschien wel warm, maar als je er weg gaat en moet wachten op je vervoer kan het best fris zijn!

Zorg voor oordopjes
Erhm ik moet eerlijk bekennen dat ik dat zelf niet eens doe, omdat ik dan juist niks meer hoor haha! Toch is het verstandig om oordopjes mee te nemen, vooral als je vooraan bij de boxen staat!

Staplek buiten de moshpit
Wil je niet in de pit belanden? Kijk dan uit waar je staat! Ikzelf probeer vaak helemaal vooraan te staan bij het hek, want dan heb ik nergens last van. Mocht je niet vooraan kunnen komen, ga dan meer naar achteren staan, zodat je alsnog save staat!

999126_474330735995654_1697240826_n

Genoeg geld meenemen
Natuurlijk moet je tussendoor ook wat eten en drinken, maar daarnaast zijn er op het terrein ook allemaal leuke kraampjes met bandmerchendise en andere dingen!

Zorg dat je je tent herkent
In mijn geval ga ik naar een eendaagsfestival, maar je hebt ook metalfestivals die meerdere dagen duren. In dat geval is het handig dat je je eigen tent herkent als je ‘s nachts op de camping komt. Je kunt iets aan de voortent hangen of bijvoorbeeld een vlaggetje voor de tent planten.

Bedenk van te voren welke bands je wil zien
Vooral bij grote festivals heb je meerdere podia op het terrein staan. Dan is het handig om van te voren te bedenken welke bands je wil gaat zien en of dat past binnen het tijdschema. Gelukkig ga ik naar 2 festivals met maar 1 podium, dus kan ik alle bands zien!

Trek schoenen aan die vies mogen worden
Sowieso, laat je fabulous hakken maar thuis, daar doe je jezelf geen plezier mee op een festival. Trek wat oudere schoenen aan die vies mogen worden, want mensen kunnen per ongeluk op je voeten gaan staan en als het begint te regenen wordt het sowieso een vieze boel!

Geniet ervan!
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je van het moment geniet en plezier hebt! Daarvoor ga je er tenslotte ook heen. Heb het leuk met elkaar en maak er samen een groot feest van!

Ga jij naar CityRock en/of Into The Grave?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron foto’s: 1 &

Tagged , , , ,

2 thoughts on “10 Metalfestival Survival Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.