Lifestyle, Video's

10 Festival Tips

Elk jaar ga ik naar festivals. Meestal eendaags festivals, maar een paar weken terug ging ik ook voor het eerst naar een meerdaags festival. Hierbij geef ik jullie 10 festival tips waar je om moet denken als je naar een festival gaat. Klik op lees meer als je de tekst variant wilt lezen in plaats van de video te bekijken!

1. Hoeveelheid spullen
Neem zo min mogelijk mee. Je bent al snel geneigd veel onnodige spullen mee te nemen. Met reizen zijn veel spullen sowieso niet praktisch. Kijk goed naar wat je echt nodig hebt en neem alleen datgene mee.

2. Waardevolle spullen
Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee en stop de waardevolle spullen die je wél bij je hebt in een buideltasje of in een schoudertas. Laat in ieder geval geen waardevolle spullen achter in de tent, want dat is nogal risky

3. WC papier
Zorg ervoor dat je een rol wc papier bij je hebt, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.

4. Kleding
Neem kleding mee voor verschillende weersomstandigheden. Het weer kan altijd ineens omslaan. Neem ook extra kleding mee voor het geval de outfit die je aan hebt nat of vies wordt.

5. Geld
Pin van te voren geld en houd een bedrag in gedachten dat je wilt uitgeven tijdens het festival. Door een grens te stellen voorkom je dat je teveel gaat uitgeven.

6. Eten
Eten op het terrein is hartstikke duur. Je kunt beter buiten het terrein wat te eten halen. Op die manier bespaar je een hoop geld. Wil je toch muntjes gaan halen, gebruik dat dan liever voor drinken om gehydrateerd te blijven. Je mag namelijk geen eigen drinken bij je hebben op het festivalterrein.

7. Schema maken
Kijk van te voren welke bands/artiesten er allemaal spelen. Schrijf op een papiertje gestructureerd op wie jij graag wilt zien en schrijf de tijden en podium erbij. Dat scheelt weer gezoek in het boekje. Ook kun je het doen door bijvoorbeeld de app Appic te gebruiken. Je kunt daar bands/artiesten aan je favorieten toevoegen en dan kun je precies de volgorde zien van wanneer ze spelen. Zelf heb ik de app ook, maar gebruikte het voornamelijk om in contact te komen met andere mensen die ook heen gingen.

8. Koelbox
Als je op de camping staat en je slaat drinken in bij de supermarkt, zorg er dan voor dat je een koelbox bij je hebt. Je drinken blijft dan lekker koel. Zeker als het erg warm is, is het wel fijn dat je drinken koud blijft.

9. Tentenindeling
De camping heeft een limiet aan plaatsen. Zorg ervoor dat je als groep kijkt of je meerdere grote tenten mee kunt nemen zodat je er met meerdere personen in kunt. Op die manier neem je als groep zo min mogelijk ruimte in beslag. Het zou namelijk lullig zijn als de helft van de groep zijn tentje niet meer op kan zetten, omdat het veld al vol is.

10. Spullen brengen
De parkeerplaats is niet altijd heel dichtbij. Zorg er daarom voor dat je de spullen eerst naar de camping brengt en dan pas de auto gaat parkeren. Dat scheelt een hoop gesjouw!

Wat zijn jouw tips voor als je naar een festival gaat?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged

2 thoughts on “10 Festival Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.