Boeken, Persoonlijk

10 Dingen waar ik mij als boekenwurm aan erger

Lezen is in mijn optiek fantastisch. Ik ben een heuse boekenwurm en over het algemeen vind ik alles rondom boeken helemaal leuk, maar toch zijn er een aantal dingen waar ik mij als boekenwurm aan erger. Het is tijd om het eens van mij af te schrijven.

[impulse_trigger image=’https://www.floorflawless.com/wp-content/uploads/2018/03/IP_logo_animatie_90x90.gif’ custom=’true’ align=’right’ size=’small’]

Mensen die zomaar tegen je gaan praten, terwijl ze duidelijk zien dat je diep in je verhaal zit
Vaak zijn het dan ook de meest willekeurige onderwerpen waar ze dan over beginnen. Ten eerste krijg ik de helft niet eens mee, ten tweede raak ik uit mijn verhaal en ten derde zo lang het niet belangrijk is laat me dan gewoon lekker lezen!

Lekker in het verhaal zitten en vervolgens moet stoppen omdat je ergens heen moet
Dit heb ik vooral heel vaak als ik onderweg ben. Dan zit ik er lekker in en is het ineens al weer tijd om uit te stappen. Zul je zien dat ik net op een spannend stukje ben! En toch heb ik nog steeds een boek bij me als ik onderweg ben haha!

De vraag wat mijn favoriete boek is
Het is gewoon onmogelijk om 1 favoriete boek te hebben. Er zijn zoveel prachtige boeken!

Mensen die ruig omgaan met een boek
Al die ezelsoren, vlekken, gekraakte ruggen etc… Ik krijg er eerlijk gezegd de kriebels van! Ik ben juist hartstikke zuinig op mijn pareltjes en probeer ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk beschadigen van het lezen. Daarbij is gebruik maken van een [impulse_trigger title=’boekenlegger ‘] is niet teveel gevraagd toch? Als je me van die ergernis af wil helpen kun je meteen een hele leuke bestellen als je op het plusje of op boekenlegger klikt! 😉

”Heb je niet al genoeg boeken?”
Dat bepaal ik zelf wel!

Raar aangekeken worden als je zegt dat je nog kinderboeken leest
Er zit geen maximum leeftijd aan verbonden en geef toe, kinderboeken zijn geweldig! Ze lezen lekker weg en zijn vooral heerlijk als je zware kost achter de rug hebt.

Series die niet volledig vertaald zijn
Ikzelf lees voornamelijk Nederlandse vertalingen, maar als ik een serie eenmaal leuk vind, wil ik hem ook helemaal kunnen lezen. Maar om nou twee talen door elkaar te gaan lezen binnen 1 serie vind ik ook weer vreemd.

Noorse boeken zijn niet verkrijgbaar in Nederland
Om te beginnen, die mensen uit Scandinavië kunnen er wat van. Daar kunnen we niet om heen. Natuurlijk kan ik gewoon de Nederlandse vertalingen lezen, hartstikke leuk, maar ik zou ze liever in het origineel willen lezen. Ik heb mezelf jaren terug Noors aangeleerd en door Noors te lezen zou ik het ook makkelijker kunnen onderhouden. Helaas pindakaas; niet te krijgen in Nederland en als je moet importeren ben je ongeveer het dubbele kwijt dan wat je hier in de boekhandel betaald. Tja en als student zijnde heb ik daar natuurlijk het geld niet voor…

Mensen die de hoofdprijs vragen voor een tweedehands boek
Echt waar, sommige mensen denken dat ze een antiek of uniek exemplaar aan het verkopen zijn als het gaat om een gemiddeld 2e hands boek. Man man man, de prijzen die ik soms voorbij zie komen bij boeken… Ik heb voor mezelf een limiet gesteld als het gaat om tweedehands boeken. Komt mijn limiet niet overeen met het bedrag van de aanbieder? Dan blijf ik gewoon lekker verder zoeken!

Willen lezen op de momenten dat het niet kan
Mijn leeslust komt soms echt op de meest onhandige momenten opzetten. Bijvoorbeeld tijdens stage, onder de douche, tijdens een afspraak met iemand. En soms is de zin ineens vervlogen tegen de tijd dat ik wél tijd heb…

Zo dat is er even uit, nu ga ik weer verdwijnen in mijn boek!

Ik ben benieuwd of jij je herkent in deze kwesties. Misschien heb je zelfs wel aanvullingen? Laat het me weten!

Lots of love,
Floor Flawless

10 thoughts on “10 Dingen waar ik mij als boekenwurm aan erger

 1. Haha, ik ben mijn boekenlegger altijd kwijt. Gelukkig heb ik veel bonnetjes van de winkel die her en der rond dwarrelen, want ik vind een boeken open wegleggen ook wel een zonde inderdaad.

  Heb je geen bibliotheek abonnement? Ik heb altijd genoeg (en gratis) boeken.

 2. Hihi leuk om te lezen 🙂 ik heb zelf een boekenlegger van een museum die ik ooit heb gekocht en daar ben ik zuinig op! Waarschijnlijk weet je het al, maar vaak liggen er bij een kringloopwinkel veel boeken voor weinig geld 😉

 3. Zeker wel wat dingen herkenbaar, alleen puntje 1 sowieso niet. Als ik in een boek zit hoor ik helemaal niemand meer haha. Leuk stukje<3 Ik ga straks weer lekker lezen.

 4. Hahaha, ook alle 10. Maar de eerste….oef! Praten tegen me als ik lees wordt niet gewaardeerd door mij! En gek genoeg gebeurd dat als ik nog maar een paar bladzijden moet lezen! grr##€&#@#

 5. Bieb-boeken met een plakkerige kaft vind ik vreselijk. Dat je de inhoud wilt lezen maar de buitenkant niet durft aan te raken, zo smerig.
  Ben ik de enige die zo’n boek gewoon afsopt? 😉

  Leuke blog, Floor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.